ΝΕΑ

Διαβούλευση για το Σχέδιο νόμου για την Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθεσε σε δημόσια Διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την «Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία» με καταληκτική ημερομηνία την 26η Ιουνίου 2018.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας στοχεύει στην προώθηση μιας οικονομίας, όπου τα υλικά δεν θα απορρίπτονται ως απόβλητα αλλά θα ανακυκλώνονται και θα επαναχρησιμοποιούνται ως πόρος.

Τα μέλη της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών επενδύουν καθημερινά στην καινοτομία και με την πολύτιμη συνεισφορά τους θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας για μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία, με την αύξηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας θα συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση με όλα τα δυνατά μέσα για να διευκολύνει την απαιτητική μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία.

Για να συμβεί αυτό με πιο αποτελεσματικό τρόπο προτρέπουμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην διαβούλευση για το «Σχέδιο νόμου για την Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία».

Θα θέλαμε να μας αποστείλετε τα σχόλια σας σχετικά με το επισυναπτόμενο Σχέδιο Νόμου για την Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία έως τις 23 Ιουνίου 2018 προκειμένου ο ΣΒΠΕ να συμμετάσχει στη διαβούλευση με στοχευμένες προτάσεις σε ένα ενιαίο κείμενο και να καταστεί με αυτόν τον τρόπο πιο ενεργός συνομιλητής της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό το σχέδιο νόμου, που θα καθορίσει την ύπαρξη και εξέλιξη της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών τα επόμενα χρόνια.

Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι η Ε.Ε. και η Κυβέρνηση θα βάλουν φόρους σε όλα τα πλαστικά. Οι φόροι θα μειώνονται ανάλογα με τον όγκο των Ανακυκλωμένων πλαστικών. Για τον λόγο αυτό επιμένουμε ότι πρέπει όλοι να διαβάσουν και να γνωρίζουν σχετικά με την Κυκλική Οικονομία και Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την διαβούλευση για την εθνική στρατηγική για την κυκλική οικονομία.

Επικοινωνία

Ecoplast

Λάκκα Παππά
Οινόφυτα Βοιωτίας, ΤΚ 32011

T+30 2262 031141

F+30 2262 031143

Πιστοποιήσεις

iso 9001 2008 certified organization

622x36809 01 1714 57 21certificado iqnet